PROGRAMMA-INFORMATIE

Plaats: Alle festivalprogramma's vinden plaats in de Rotterdamse Schouwburg, Schouwburgplein 25, Rotterdam, tel (010) 404 41 11.
Bij mooi weer vinden de programma's van 16.00 uur plaats in de tuin van Schouwburgcafé Floor, bij slecht weer op het foyerpodium naast Floor.
Poetry on the road: Poetry International gaat twee keer 'On the road': op vrijdag 12 juni treden Les Murray, Marcel Beyer, Boris A. Novak en Matthew Sweeney op tijdens de Maastricht International Poetry Nights in het Bonnefantenmuseum in Maastricht, en op dinsdag 16 juni is er een programma met David Malouf in Activiteitencentrum 't Elzenveld in Antwerpen
Openbaar vervoer: De Rotterdamse Schouwburg ligt op korte loopafstand van het Centraal Station, de metrostations Eendrachtsplein, Beurs of Centraal Station, en tramhalte Kruisplein (te bereiken met de tramlijnen 1, 3, 4, 5, 7 en 20).
Parkeergelegenheid: In de directe omgeving van de Schouwburg bevinden zich drie parkeergarages, een onder het Schouwburgplein en twee aan het Weena (Karel Doormanstraat en onder winkelcentrum Plaza). Uitrijkaarten voor Parking Schouwburgplein en Parking Weena zijn in de Rotterdamse Schouwburg verkrijgbaar aan de buffetten. Houdt u op vrijdagavond 19 juni (koopavond) rekening met verkeersdrukte in het centrum van Rotterdam.
Entree: Middagprogramma's: gratis
Avondprogramma's: F 17,50/F 12,50 (CJP, studentenkaart, R'damPas, Pas 65, Lenerspas Gemeentebibliotheek Rotterdam)
Passe-partout: F 70,-/F 50,- (CJP, studentenkaart, R'damPas, Pas 65, Lenerspas Gemeentebibliotheek Rotterdam)
N.B.: Het entreegeld geeft toegang tot alle programma's van de betreffende avond.
Reserveren: De kassa van de Rotterdamse Schouwburg is van maandag tot en met zaterdag geopend van 11.00 tot 21.30 uur. Op zondag van 18.00 tot 21.30 uur. Telefonisch reserveren kan van maandag tot en met zaterdag van 11.00 uur tot 19.00 uur: (010) 4118110.
Gereserveerde kaarten dienen een kwartier voor aanvang van het programma te zijn afgehaald.
Informatie over reserveren voor programma's die niet in de Rotterdamse Schouwburg plaatsvinden, vindt u bij de betreffende programma's in het 'Van dag tot dag'-gedeelte in deze programmakrant.
Festivalcatalogus: Uitvoerige informatie over alle deelnemende dichters en hun werk vindt u in de festivalcatalogus (Nederlands/Engels). Van elke dichter is daarin ook een gedicht in vertaling opgenomen. Deze catalogus is verkrijgbaar op het festival en in een aantal boekhandels. Prijs: F 17,50.
Vertalingen en vertaalbundels: De vertalingen van de voorgedragen gedichten worden simultaan geprojecteerd op een scherm. Ook zullen er vertalingen door de vertalers en acteurs worden gelezen. Van alle vijfendertig deelnemende dichters wordt voor het festival een tiental gedichten vertaald en gebundeld. Deze (tweetalige) bundels zijn voor een bedrag van drie gulden per stuk te koop bij de Poetry-stand in de foyer van de Rotterdamse Schouwburg.
Festivalbureau: Stichting Poetry International
William Boothlaan 4
3012 VJ Rotterdam
tel (010) 282 27 77; fax (010) 282 27 75
e-mail: poetry@luna.nl
www: http://www.poetry.nl